Loading...
Giriş Yap Hesap Oluştur
ArabicAzerbaijaniBulgarianCroatianDanishDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseLatvianNorwegianPolishPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanishSwedishTurkishUkrainian

Çağrı Merkezi / 0542 882 84 84

İskele Hakkında Herşey

Anasayfa Yazılar İskele Hakkında Herşey
Sevdiklerinizle Paylaşın

İskele Hakkında Herşey

Genel Bilgiler / Rehber

İskele İlçesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 5 ilçesinden biridir. Yüzölçümü 774 kilometrekaredir. İskele İlçesi, 1998 yılına kadar Mağusa ilçesine bağlıydı. 2000 yılında çıkarılan bir yasayla Güzelyurt ilçesi ile birlikte ilçe statüsü kazandı. İskele, Mağusa-Karpaz Anayolu ile Ercan-Karpaz Anayolu’nun birleştiği noktada, yeşilin maviyle bütünleştiği, Turizmin gözbebeği bir kıyı şerididir.

İskele, 1974 öncesindeki ismi Trikomo olarak da biliniyor. 1974 Mutlu Barış Harekatı ile birlikte Güney’den Kuzey’e toplu göçü başlatan Larnaka Türk Halkı, bu kıyı şeridine yerleştirilmiş ve bu tarihten itibaren İskele olarak isimlendirilmiştir.

İskele, Mesarya Ovası ile Karpaz yarımadası’nın kesiştiği noktada, Mağusa-Karpaz anayolunun 18. kilometresinde yer alan şirin bir sahil kasabasıdır. 1974 öncesi Trikoma olarak anılan bölgenin ismi, özellikle Larnaka’nın İskele köyünden gelen Kıbrıs’lı Türkler’in yerleşmesinden sonra, Yeni İskele olarak değiştirilmiştir. Mağusa-Karpaz yolu üzerinde bulunan ve “Boğazé olarak anılan bölge, birçok turistik tesis ve balıkçı lokantası ile turistlerin ilgi odağıdır. Boğaz’da bulunan Haravdi sahili ise halk plajı olarak kullanılmaktadır. İskele, Mağosa ve Karpaz arasındaki en büyük yerleşim yeridir. Bafra, Mehmetçik, Dipkarpaz ve Yeni Erenköy gibi köylerin bulunduğu bölge, Kıbrıs’ın simgesi olan Karpaz eşeklerine de evsahipliği yapar. Bafra ve Altınkumsal gibi bakir plajların olduğu bu bölge, doğal ve tarihi güzellikleriyle, huzur sükun arayanları kendisine çeker.

1 Haziran, 1998 tarihinden itibaren ilçe sayısı 3’ten 5’e yükseltildi ve İskele İlçe olarak ilan edildi. İskele İlçesi’nde 43 yerleşim birimi yer almaktadır. İlçe nüfusu 20.245 dir. Belde halkı geçimini Turizm, memuriyet, işçilik, çiftçilik, balıkçılık ve zanaatkarlık yaparak sağlamaktadır.

İskele beldesi konumu itibarı ile her türlü gelişmeye açık, turizm ve Küçük Sanayi tesislerinin bulunduğu bir bölgedir. İskele Boğazı birçok turistik tesis ve balıkçı lokantaları ile Girne'den sonra ençok Turist çeken deniz sahillerinden biridir. Halka açık ve sorunsuz denize girilebilen en uzun sahili orman arazi önünde uzanan ve İskele Belediyesi'ne ait Haravdi deniz sahili ve Halk plajıdır.

Hemen ücretsiz ilan verin, kısa sürede alıcı bulun.
Ücretsiz İlan Ver!
Hemen
İlan Başvurunuzu
Yapın.
Danışmanlarımız
Başvurunuzu
İncelesin.
İlanınız
Tüm Ağımızda
Ücretsiz Yayınlansın!
İlanlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! 0542 882 84 84
Copyright © 2019. Her Hakkı Saklıdır. Kurumsal Web Tasarım 392 Bilişim